2020-07-08 08:27:01• hírek • Szatmár.ro

A hónap végén lesz a versenyvizsga, holnaptól már lehet iratkozni

illusztráció/scientia.com
illusztráció/scientia.com

Az idei évben július 29-én szervezik meg országszerte a tanári versenyvizsgát, viszont a jelentkezőket már július 9-étől várják, hogy beiratkozzanak.

Mindössze két hetet csúszott a készenléti állapot meghosszabbítása miatt elhalasztott tanári versenyvizsga időpontja, az eredetileg tervezett július 15-ei dátum helyett, végül július 29-én szervezik meg a tanári állásokért meghirdetett vizsgát az ország minden megyéjében.

A vizsgára való beiratkozások július 9. és 16. között zajlanak. Tehát egy hét áll a pedagógusok rendelkezésére, hogy jelezzék, részt vennének az idei megmérettetésen.

Szatmár megyében idén, 1363 helyre pályázhatnak a pedagógusok, melyek közül 339 teljes katedra, 1024 pedig fél, vagy negyed katedra, illetve 1-2 órás állások. 

A 339 teljes katedra közül 51 esetben hirdettek meg címzetes állást, így azok, akik legalább 7-esre vizsgáznak, nagy eséllyel foglalhatnak el végleges állást maguk számára.

Ugyanakkor 288 esetben bár teljes katedrát választhat majd magának a sikeresen vizsgázó pedagógus, de ezek az állások csak 1, legfeljebb 2 évre szólnak majd. Ezen katedrák elfoglalásához legalább 5-ösre kell vizsgázzon a pályázó pedagógus. Akik viszont nem érik el az 5-öst, a hatályban lévő törvények szerint nem taníthatnak a következő tanévben.

Szatmár megyében a versenyvizsgát két helyszínen tartják, az óvó-, és tanítónők a Grigore Moisil Általános Iskolában vizsgáznak majd, míg azok akik gimnáziumi vagy líceumi katedráért versenyeznek, azokat a Mihai Eminescu Főgimnáziumban fogadják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: